Get Adobe Flash player

Uzaya okul gezisi düzenlenecek
Lockheed Martin’in gelecek süreçte uzayda gerçekleştirmeyi planladığı proje ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Çocuklarınızın bu seferki okul gezisi adresi uzay olacak

ABD merkezli teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin’in gelecek süreçte uzaya yapılacak yolculuklar konusunda çeşitli projeleri barındırdığı biliniyordu. Bu uğurda 1 milyar dolar maliyetli hipersonik uçağı üreteceğini açıklayan şirket, şimdiki süreçte de okul çağındaki çocukları odağına alıyor. Shift Delete'te yer alan habere göre, okul çağındaki çocuklara sanal Mars deneyimi yaşatmayı planlıyor. ABD genelinde, binlerce derslikte ve bilim programlarında yer alan çocuklara sanal Mars deneyimi yaşatılmasının yeni nesil eğitim kapsamında değerlendirmesi gerektiği şirket tarafından vurgulanıyor.

Proje kapsamında neler yapılacak?

İlk sürükleyici sanal gerçeklik projesi olarak betimlenen projede, çocuklar bir otobüsün içinde bulunacaklar. Okul çağındaki çocuklara sanal Mars Deneyimi yaşatma projesi kapsamında, Mars yüzeyine ilişkin günümüze kadar elde edilen görüntüler çocuklara yansıtılacak. Mars yüzeyinde gezilerini gerçekleştiren çocuklar, bir yandan da Mars ile ilgili bilgileri kendilerine sağlanan ses çözümü sayesinde dinleyebilecekler. Şirket verdiği bilgiler, uyguladığı sanal gerçeklik deneyimi haricinde, Mars’taki hava durumu hakkında çeşitli bilgileri çocuklara sağlamak amacıyla “Hello Mars” adında bir uygulama da geliştirdi. Lockheed Martin CEO’su Marillyn Hewson, İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukların yaşanılan gezegeni değiştirebilecek bir nesil olduğunu belirtti.


Yayin tarihi:  19/04/2016
Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
Yazarlar
Untitled Document
Kategori haberleri

Copyright © egitimhabercisi.com
2011
 
 
Bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan
ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
27 Mart   11:02